De ce asigurarea PAD?

PAD este polita de asigurare obligatorie a locuintei. Conform legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa si care au un protocol de colaborare incheiat cu PAID.

Daca locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare este in sarcina locatorului. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea obligatorie trebuie incheiata de catre persoanele ori autoritatile desemnate, in conditiile legii, sa le administreze.

Avantaje

Asigurarea obligatorie a locuintei te protejeaza pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecari de teren. PAD este doar de doua tipuri, in functie de tipul de structura a cladirii ce trebuie asigurata.

Locuinte tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic. Suma asigurata este de 20.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 20 euro.

Locuinte tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramidă nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic. Suma asigurata este de 10.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 10 euro.

ASIGURARE PAD

Ești interesat?